Главная Лента Новостей Контакты Реклама Телефонный справочник Транспорт в Черкассах Такси в Черкассах Интернет провайдеры Развлечения в Черкассах

Як правильно вибрати казан для туристичного походу

1 октября 2019 г.   21:38

39

kazanВідпочинок на природі є одним із способів гарного розслаблення, і в той же час, придбання нових сил. Відпочинок на свіжому повітрі, однозначно включає приготування смачної їжі, для чого найчастіше використовують казан, який має багатофункціональні якості. Важливою перевагою казана є зручність приготування страв для великої кампанії, а також його форма, що дозволяє не тільки швидко нагріти вміст, а й надовго зберегти його температуру. Збираючись в туристичний похід, також слід врахувати його вагу, щоб прогулянка не була для вас стомлюючою.

Придбати дійсно якісний казан з алюмінію або чугуну для туристичних походів та дому можливо в інтернет-магазині «МІЙ Посуд», перейшовши за прямим посиланням — https://moya-posuda.com.ua/catalog/kazany/

Критерії вибору похідного казана

  1. Мабуть, першим критерієм вибору казана для туристичних походів, є його оптимальний розмір.
  2. У разі наміченого походу в компанії до чотирьох учасників, цілком достатнім виявиться вибір чавунного казана об’ємом в 3-4 літри. Цього цілком вистачить, щоб нагодувати всіх, причому його чавунні якості зуміють зберегти їжу теплою і досить смачною навіть через пару годин.
  3. Якщо компанія побільше, бажано захопити посуд з дужкою і кришкою в обсязі більше 5 літрів, проте в даній ситуації більше підійде алюмінієвий казан. Він менше здатний зберігати тепло, проте набагато легший, їжа готується в ньому швидше, а переносити подібний виріб в горах або річній подорожі дуже зручно, хоча особливої ​​різниці в перенесенні трилітрового чавунного казана і алюмінієвого пятилитрового практично немає.
  4. Досить важливим фактором, що впливає на зручність використання виробу, може зіграти форма ручки, оскільки теплоізолюючий дерев’яний матеріал у вигляді півмісяця не дозволить обпектися, і буде оптимальним варіантом.
  5. Тринога для казана має своє значення. Переважно такі вироби бувають металевими, сталевими або кованими, які можна без проблем розібрати і компактно скласти. Також тринога має таку корисну функцію, як регулювання висоти підвісу казана.
  6. Вибираючи казан, може стати в нагоді турбо-багаття, купити яке можна також в нашому інтернет-магазині МІЙ ПОСУД. Швидко розпалюваний і довго палаючий матеріал є незамінним для риболовлі або полювання. До того ж він не токсичний, і може бути багаторазово використаний для приготування їжі.

Призначення казана для різних страв

Чавунні та алюмінієві казани відрізняються між собою за багатьма параметрами. Страви можуть мати різний смак, а також час їх приготування, в залежності від форми та матеріалу посуду. Східні страви прийнято готувати в чавунному казані на відкритому вогні, в разі ж приготування каші або супу, краще буде алюмінієвий, сталевий або мідний казан з антипригарним покриттям. Завзяті туристи і мандрівник, найчастіше використовують такі підходи приготування:

  • За узбецьким рецептом цінується дерев’яна кришка в якості відмінного термоізолятора, оскільки деревина добре вбирає вологу, яка випаровується в процесі приготування.
  • Казан є ідеальним посудом для приготування шашликів, пельмешек по узбецьки або свинячих реберець з цибулею, басми, бешбармака або середньоазіатського супу, фаршированого перцю, солянки або харчо. Казани також використовують для томіння м’яса, приготування плову, юшки, аджики, овочів і безлічі інших ситних страв в польових і домашніх умовах.
  • Широка, напівсферична форма, що має округле дно, дозволяє прогріватися посуді набагато рівномірніше. Такий казан може бути використаний, як для багаття, так і для конфорки з підставкою. Вузький низ і широкий верх з товстими стінками, більш 4 мм, ідеально підійде для плову.
  • Завдяки тому, що чавунна поверхня, з часом, утворює антипригарну плівку, та майже не підгорає, м’ясо в такому казані поступово томиться, а плов і каша розбухає і розм’якшується.

Загрузка...